30 Eylül 2015 Çarşamba

Komponent Tester Nedir ?



Her Türlü Bilgi için arayabilirsiniz.
0544 339 11 58 





Her Türlü Bilgi için arayabilirsiniz.
0544 339 11 58 

Komponent Tester nedir ?

Component Tester yani Komponent Test Aleti Osiloskop'a bağlanarak Elektronik kart tamiratında kullanılan profesyonel bir alettir.

Elektronik kart tamiratında karta enerji vermeden, kartın şemasına ihtiyaç duymadan arızalı komponent yani malzemeyi bulmanıza kolaylaştıracak bir üründür.

Osiloskop'a bağlanır ve X-Y modunda size V/I eğrileri verir. Bu arada osiloskop sadece bir görüntü aracı olarak kullanılmakta Komponent test aleti ise bu görüntüleri oluşturmaktadır.

Markalı ürünler bir çok elektronik firmasında zaten kullanıkmaktaydı. Bunlardan en ünleri Huntron Tracker ve Polar instrument markalı ürünlerdir. Bunların yanında Textronix, B&K ve diğer markalarda yer almaktadır.

Bunlardan Huntron tracker'in 2000 modeli bile şu anda 2.000 dolar ve üzerinde fiyatlara satılmaktadır.

Yeni üretimine başladığımız ve bilinen markalı ürünler ile aynı profesyonellikte olan cihazımızın oluşturduğu eğriler mükemmel ve kolay bir şekilde tamir yapmanız için geliştirildi.

Ürünümüz  Logic, Low, Med, High voltaj kademeleri ile her türlü arızalı kolayca bulmanızı sağlayacak.

Ayrıca yeni geliştirdiğimiz  ve çoğu profesyonel cihazda olmayan HighValue kademesi ile birbirine paralel olan Diyot ve kondansatör ayrımını yine kolayca yapabileceksiniz.

2 Kanal olarak çalışan cihazımız tek tuş ile kanal değiştirme ve otomatik kanal değiştirme işlemince geçiş hızlarını kolayca ayarlayabileceğiniz şekilde tasarlandı.

Ayrıca hiç bir cihaz'da görmediğiniz bir özelliğimiz ise Voltaj ve frekans kademelerini görmenizi sağlayacak lcd ekranımız.

Ürünümüz ile  çok yakında hizmetinizdeyiz.






16 yorum:

  1. arkadaşım bu osiloskop bendede var bunlarda x-y modu varmı burdaki cıhazdan satıyormusunuz

    YanıtlaSil
  2. Kullandığım Osiloskop Hitachi V-212 modeli X-Y modu mevcut aynı model ise kullanabilirsiniz.

    Time / Div Kademesini en sağa çevirip X-Y moduna almanız yeterli.

    Cihaz şu anda çalışır vaziyette ama satış için kutu tasarımı yapmam gerekiyor sonrasında satışa hazır duruma gelecektir.

    Yine bu sayfadan bana ulaşabilirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. s.a
      tşk bilginiz için vots\div ayarları hangi konumda durması lazım bende artos var ama o kadarda çok iyi degil onu kullanıyorum diger cıhazlarda çok pahalı sistem aynı gibi bu sitede bu şekilde yapılmış cıhazlar var sizin cıhazın bunda artıları nelerdir.
      http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-teknik-elektronik-test-olcum-cihazi-fonksiyonel-komponent-test-cihazi-2-kanal-osiloskop-icin-243776018/detay

      Sil
    2. Benim yaptığım cihaz fiyat / performans olarak piyasada ki en iyi cihaz olacak diye düşünüyorum.

      Artos için yorum yapmıyorum çok eski bir cihaz.

      Sahibinden.com'da gördüğünüz cihaz kesinlikle Artos'un yanına yaklaşamaz. İnternette Octopus diye tabir edilen Trafolu cihazlar ile aynıdır.

      Yapmış olduğum cihaz 4 kademe voltaj bulunmakta.
      Logic, Low, Med, High ve ayrıca şu anda piyasada hiç bir cihazda bulunmayan Dcap kademesi mevcut örnek böylece devre üzerinde birbirine paralel Diyot-Kondansatör ayrımı yapabilirsiniz.

      Örnegin devre üzerinde Low, Med kademesinde besleme ölçerken Kondansatör eğrisi görürsünüz ama Dcap kademesinde Diyot'u devreden ayırmadan sağlamlığını görebilirsiniz.

      Bende böyle bir cihaz alacakken fiyatından yakınıp acaba diyerek bu işe girdim ve 1 yıllık deneme yanılmalardan sonra ortaya bu cihaz çıktı.

      Merak ettiğiniz konuları sormaya devam edebilirsiniz. Yakında yeni videolar ekleyeceğim ve Cihazı daha ayrıntılı anlatacağım.

      Saygılar


      Sil
  3. s.a
    sizin cıhazı bekliyorum digerinden vazgeçtim.efl v1 birinde 2 el vardı 1500 tl istedi. bir de örnegin malzeme ölçerken şaseye eksi ucu verekmi yoksa malzemeyi kart üstünde birebir ölçmekmi daha iyi artos ile kolay gelsin

    YanıtlaSil
  4. A.S.

    Tekirdağ-Çorlu'da profesyonel tamirat hizmeti veren bir firmayız ben de dahil bütün ustalarımız genellikle malzemeyi 2 prob ile direkt olarak ölçüyoruz. Sadece 2 kart karşılaştırma yapılacaksa zaman A-B kanal prob ve Gnd-Ortak şase prensibi ile ölçüm yapıyoruz.

    İsterseniz makdeniz@gmail.com adresinden tanışabiliriz. Selametle

    YanıtlaSil
  5. s.a
    sizi skyp kaydetsem olurmu genel skyp kullanıyorum bende kırıkkale deyim notebook tamir ve araçların beyin tamiri ile ugraşıyorum
    menmun oldum ilginiz için
    kolay gelsin

    YanıtlaSil
  6. Yanıtlar
    1. Sn. Ali Facebook'tan arkadaş olarak ekliyorum saygılar.

      Sil
    2. ali kardeş facebook adresiniz tanışmak isterim sizinle

      Sil
    3. Sn haru bey facebook sayfamiza beğenirsiniz orada bir tanışma ortamı olusturabiliriz

      https://m.facebook.com/Component-tester-222709178077363/

      Sil
    4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    5. selamın aleyküm üstatlar öncelikle üretilen cihaz hakkında geniş bir bilgi göremedim voltaj kademelri nelerdir test frekansı nelerdir bunlar hakkında bir bilgi sunar ise üstat bizlerde bütcelerimizi zorlayıp yerli olan üretimi atolyelerimizde görmek isteriz kendisini tebrik ediyorum başarıların devamını dilerim

      Sil
    6. Merhaba Mehmet bey öncelikle iyi bayramlar dilerim.

      Şu an aktif olarak yaptığımız bir cihazimiz ne yazıkki yok Türkiye de bir şeyler yaptıkça ayağınıza çelme takanlarin sayisi da artıyor.

      Kendim için topladığım cihazim standart 120 Hz ve
      High : 50v
      Med : 20v
      Low ve Logic : 10v

      Olacak şekilde tasarlandı ama su anda bu cihaz yerine daha portatif ve renkli ekranlı 10v kademede çalışacak bir el tipi cihaz düşünmekteyim.

      Saygılar

      Sil
  7. Yardım ben de grundıg g10/13z osiloskop var. X-Y modu yok V/I eğrilerini almam için ne yapmam lazım

    YanıtlaSil
  8. En son yaptığınız eklemede devre üzerine bağlı diod ve kondastör ölçümlerinde kısa devre olan kondastörü nasıl tespit ediyoruz.

    YanıtlaSil